På gång 2021- om situationen omkring oss tillåter! 

Tova Olsson

Lördag 27 februari tar Tova oss med på en resa in i den yogiska filosofins fascinerande värld. Vi kommer att använda oss av två av yogatraditionens mest flitigt refererade texter; Patanjalis Yoga Sutra och Bhagavad Gita, för att förstå och diskutera målet med en yogautövning och hur vi når dit, om det ens intresserar oss? Du som deltar kommer att få kunskap om det filosofiska systemet Samkhya och de andra indiska tanke skolor som yogisk filosofi har sin grund i. Framför allt kommer vi att titta närmare på en rad filosofiska begrepp ur texterna och se hur de kan appliceras i vår vardag och inspirera oss. Det blir tankeväckande, pragmatiskt och förhoppningsvis väldigt roligt! Varmt välkommen med all din nyfikenhet!

Tova Olsson är utbildad religionsvetare och yogalärare. Hon har undervisat yoga och meditation i Göteborg med omnejd i 15 år och har en unik förmåga att förklara komplicerade begrepp och idéer på ett lättillgängligt och humoristiskt vis. 

Sam Aziz

Sam kommer tillbaka till  oss lördag den 6 mars! Precis som förra gången håller han en dynamisk vinyasaklass och en återhämtande yinyogaklass. Välj en eller båda! Sam kommer från en aktiv idrottslig bakgrund, främst från brottning som han utövade i 20 år. 2004 upptäckte han yogan och då var ashtangayogan i fokus under många år. Sedan dess har han praktiserat och inspirerats av en mängd olika former och har under flera år undervisat både i Sverige och internationellt. Han medverkar årligen på retreats i egen regi och håller workshops och utbildningar tillsammans med andra erfarna yogalärare. Sam har en bred kunskapsbank om kroppen och sinnet och hur de påverkar varandra, vilket han applicerar under sina klasser. Han guidar dig på den nivå där din yoga är; oavsett om du är ny till yoga, för stel eller avancerad. Yogan som Sam lär ut och som du möter på hans klasser är mjuk och dynamisk, hjärtkännande och stark, insiktsgivande och frigörande. Och - alltid med glimten i ögat som får dig att le när du möter motstånd!

Shay Peretz

Datum kommer!

Shay was born in Israel and raised In Argentina, arriving to Stockholm in 2012 from Venice, California.

Shay has been in his practice for over 25 years. With teachers and influences ranging from Forrest Yoga, Vinyasa Flow and Bhakti Yoga and influence and teachers across studios in the USA and Los Angeles. Shay’s practice and style of teaching is rooted and has evolved from a prolonged residency at Green Gulch Zen Center - a Suzuki Roshi, Soto based Zen Monastery in the San Francisco Bay Area and his experience as a mountain guide in the Sierra Nevada Mountain range in California. Sharing these influences he teaches weekly active vinyasa and meditation sessions at numerous studios in Sweden and abroad.

Klara Öhlén

Lördag 8 maj är Klara hos oss igen! Denna gång under rubriken "Tänk mindre, känn mer - Kroppen pratar med dig - lyssnar du"?
Detta är en workshop där vi
utforskar olika tekniker kopplat till yoga för att kunna landa i och lyssna på kroppen. Klara kommer att dela med sig av sin resa – resan från jurist till yogalärare, resan som tagit henne
från huvudet ner i kroppen. Yogan under workshopen har sin grund i vinyasa, med uppmuntran att känna sensationerna i kroppen som praktiken framkallar. 
Klara har sin bas i Göteborg och har sin grund i hathayoga, men inspireras av olika yogastilar såsom former av vinyasa, embodied flow, dynamisk meditation samt mindfulness.

Charlotta Lagerberg - Thunes

Författaren och konstnären Charlotta Lagerberg-Thunes gästar oss lördag den 17 april och föreläser kring sin bok "Fjärilsdrömmar". Det handlar om sårbarhet, sorg, kris, förlust, smärta, upprepningstvång och utmattningssyndrom. Om högkänslighet och gränssättning och om hur hopp, kreativitet och mod har betydelse för att våga leva helhjärtat.

Stefan Kastenman

Datum kommer! Breathwork med Stefan Kastenman (våren 2021). I den här klassen vänder vi fokus inåt och genom djupandning fyller vi på med kroppens viktigaste grundämne, syre. En ökad syresättning förändrar kemin i kroppen vilket också tillför lugn och harmoni i sinnet. Klassen består av tre delar; yinyoga, djupandning och tacksamhet. Breathwork upplevs ofta som en kraftfull klass med vägledning till fullständig närvaro.

Stefan är en längdskidåkande triathlet på motionsnivå som genom bättre vanor vill inspirera till mer energi och välmående varje dag. Han har spelat golf på den svenska proffstouren, på college i Texas, varit 5:a på junior-sm, klubbmästare totalt 9 gånger på Skövde GK och Knistad GCC.

Dörren till konditionssporterna triathlon och längdskidor öppnades i och med genomförandet av en svensk klassiker 2011. Efter det har han även genomfört en Ironman, simmat 10 km, sprungit ett fjällmarathon mm. "Fysiska utmaningar till trots är ändå målet att må bra och mår kroppen bra, mår oftast jag bra också"; säger Stefan.